70 grama maslaca
60 grama mljevenih lješnjaka
60 grama zobenih pahuljica
2 žlice šećera (osobno u svakoj prilici preferiram med umjesto šećera, čak i u kavi)
1 vanilin šećer
1 jaje
prstohvat soli
50 grama brašna
½ žlice praška za pecivo
Na rastopljenom maslacu najprije pržiti lješnjake i pahuljice, dodati šećer i kratko popržiti sve zajedno do zlatno-smeđe boje. Prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmiješati jaje, šećer, vanilin šećer i sol. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, i na kraju pržene lješnjake i pahuljice. Žličicom vaditi male kuglice i rasporediti na papir za pečenje ostavljajući razmak dovoljan da se keksi ne dodiruju. Peći oko 12 minuta na 180°C . U smjesu možete dodati i grožđice.
--------------------------------------
Hazelnut Oatmeal Cookies
70 grams butter
60 grams ground hazelnuts
60 grams oat flakes
2 tablespoons sugar (personally at every opportunity I prefer honey instead of sugar, even in coffee)
1 vanilla sugar
1 egg
pinch of salt
50 grams flour
½ tbsp baking powder
First fry nuts and flakes on melted butter, add sugar and briefly fry all together until golden brown. Leave in a bowl and let it cool. Foamy mix egg, sugar, vanilla sugar and salt. Add flour mixed with baking powder, and finally roasted nuts and flakes. Take out small balls using a spoon and arrange them on a baking sheet, leaving enough space for cookies to not touch. Bake for about 12 minutes at 180 ° C. You can also add raisins to the mixture.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar